Ryžių dribsnių košė su figomis ir mėlynėmis

4 porcijoms:

 

170 g mėlynių

4 figų

4 a. š. medaus

1 / 2 a. š. vanilės ekstrakto

60 g pistacijų riešutų

1 a. š. vandens

200 g ryžių dribsnių ENERGIJA

620 ml nesaldaus migdolų pieno

Gaminimas:

 

1. Ryžių dribsnius, vanilės ekstraktą ir 500 ml migdolų pieno supilti į gilią keptuvę. Kaitinti iki kol užvirs, tuomet sumažinti ugnį ir virti ant labai mažos ugnies (nepridengus dangčiu) 25–35 minutes, pamaišyti kas 10 minučių.

 

2. Verdant paskutiniąsias 15 minučių migdolų pieno turėtų ženkliai sumažėti. Mėgstant skystesnę košę, reikėtų supilti likusius 120 ml migdolų pieno.

 

3. Prieš pat baigiant virti košę, mėlynes ir 1 šaukštelį vandens įdėti į mažą keptuvę ir pakaitinti ant vidutinio kaitrumo ugnies 3–4 minutes. Kai mėlynės pradės leisti sultis, nuimti nuo ugnies.

 

4. Išvirusią košę dėti į dubenėlius ir puošti mėlynėmis, figomis, pistacijų riešutais, gardinti medumi.

Skanaus!