1 stiklinė avižų dribsnių
1 kiaušinis
1 sauja razinų, riešutų ar šviežių uogų
Žiupsnelis cinamono
Avižų košę galima ne tik virti, tačiau ir kepti. Skamba netradiciškai, tačiau tikrai verta išbandyti.
1. Stiklinę avižų užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Kai avižos suminkštės, į masę įmaišykite iki standžių putų išplaktą vieno kiaušinio baltymą. Masę pagardinkite cinamonu pagal skonį. Galite įmaišyti razinų ar mėgstamų šviežių uogų.
3. Supilkite masę į kepimo skardą ir pašaukite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-20 minučių, kol gražiai pagels paviršius. Košė primins pyragą
Šis patiekalas tikrai praskaidrins jūsų rytą. Be to, patiekalas dietinis, tad drąsiai jį galite neštis į darbą ir juo užkandžiauti kelis kartus per dieną.