Kepta avižų košė

Ingredientai:

 

1 stiklinė avižų dribsnių

1 kiaušinis

1 sauja razinų, riešutų ar šviežių uogų

Žiupsnelis cinamono

Gaminimas:

 

Avižų košę galima ne tik virti, tačiau ir kepti. Skamba netradiciškai, tačiau tikrai verta išbandyti.

 

1. Stiklinę avižų užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.

 

2. Kai avižos suminkštės, į masę įmaišykite iki standžių putų išplaktą vieno kiaušinio baltymą. Masę pagardinkite cinamonu pagal skonį. Galite įmaišyti razinų ar mėgstamų šviežių uogų.

 

3. Supilkite masę į kepimo skardą ir pašaukite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-20 minučių, kol gražiai pagels paviršius. Košė primins pyragą

 

Šis patiekalas tikrai praskaidrins jūsų rytą. Be to, patiekalas dietinis, tad drąsiai jį galite neštis į darbą ir juo užkandžiauti kelis kartus per dieną.