Grikių dribsnių košė su žaliaisiais žirneliais ir Pesto padažu

4 porcijoms:

 

500 ml vandens

200 g grikių dribsnių ENERGIJA

1 puodelio daržovių sultinio

½ a. š. druskos

Pagal skonį juodųjų pipirų

1 stiklinės šviežių arba šaldytų žirnelių

¼ stiklinės naminio ar pirktinio baziliko Pesto padažo

½ stiklinės šviežio ožkos sūrio arba graikinio jogurto

Gaminimas:

 

1. Grikių dribsnius suberti į puodą su vandeniu, leisti užvirti. Uždengti ir leisti pavirti dar kelias minutes.

 

2. Atskirame puode užvirti sultinį, pagardinti pipirais ir druska. Suberti išvirtus grikių dribsnius ir sumažinus ugnį pavirti dar 2–3 minutes, nuolat maišyti iki kol dribsniai sugers visą vandenį. Suberti žaliuosius žirnelius ir dar šiek tiek pavirti.

 

3. Sudėti gautą masę į dubenėlius. Gardinti 1 a. š. Pesto padažo, 2 a. š. jogurto arba sūrio. Patiekti neatvėsusią.

 

Skanaus!