Grikių dribsnių košė su obuoliais ir graikiniais riešutais

Ingridientai:

 

200 ml grikių dribsnių

500 ml vandens

1 puodelio graikinių riešutų + vandens nusunkimui

2 žalių obuolių

1 apelsino

1 / 2 a. š. kardamono

1 / 2 a. š. vanilės ekstrakto

Pabarstymui siūlome: uogų, granatų vaisių, bičių duonelės, kakavos miltelių

Gaminimas:

 

1. Graikinius riešutus supilti į dubenį ir leisti pamirkti vandenyje (mažiausiai – 1 val., geriausiai – pernakt). Riešutams suminkštėjus nuplauti ir leisti išdžiūti.

 

2. Į kitą dubenį suberti grikių dribsnius, palaikyti vandenyje 5–10 minučių, kad išbrinktų. Nukošti dribsnius per sietelį ir leisti išdžiūti.

 

3. Tiek grikių dribsnius, tiek graikinius riešutus, šiems išdžiūvus, sumaišyti ir susmulkinti su elektriniu trintuvu (blenderiu) – iki kol pavirs vientisa miltus primenančia mase.

 

4. Gautą košės masę dėti į stiklainėlius / stiklines / dubenėlius; puošti uogomis, granatų vaisiais, bičių duonele, kakavos milteliais ar kitais skaniais pagardais.

 

Skanaus!